NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
11. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
9
9

Vietnē likumi.lv izveidota sasaiste ar Eiropas Savienības Tiesas spriedumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” sadarbībā ar Tieslietu ministriju ir sagatavojis Latvijas juristiem nozīmīgu papildu rīku ikdienas darbam – turpmāk vietnē likumi.lv tiesību aktu atvērumos līdztekus saistītajiem Satversmes tiesas nolēmumiem un Augstākās tiesas atziņām būs pievienoti arī saistītie Eiropas Savienības Tiesas spriedumi, kas attiecas uz konkrētā tiesību akta interpretāciju un piemērošanu.

Šobrīd vietnē likumi.lv ir pieejami spriedumi no Eiropas Savienības Tiesas judikatūras 2022. gada biļeteniem, kā arī spriedumi, kas 2022. gadā tikuši pasludināti lietās, kurās ir piedalījusies Latvija.

Līdz 10. augustam vietnē bija ievietoti 59 Eiropas Savienības Tiesas spriedumi, tai skaitā latviešu valodā, kas piesaistīti 89 Latvijas tiesību aktiem, piemēram, Civilprocesa likumam, Pievienotās vērtības nodokļa likumam, Konkurences likumam.

Iecerēts, ka līdz gada beigām vietnē likumi.lv tiks pievienoti arī visi iepriekšējie Eiropas Savienības Tiesas spriedumi, kas ir pasludināti lietās, kurās piedalījusies Latvija.

Saistītie Eiropas Savienības Tiesas spriedumi (ja tādi ir) pieejami interesējošā tiesību akta atvērumā vietnē likumi.lv, sadaļā “Saistītie dokumenti” > “Eiropas Savienības Tiesas spriedumi” (skat. attēlu).

INETA ZIEMELE, Eiropas Savienības Tiesas tiesnese

Latvijas tiesību telpa un tiesību piemērotājs ir ciešā sazobē ar Eiropas Savienības tiesībām, tādēļ bija absolūti nepieciešams vietnē likumi.lv veidot norādes arī uz Eiropas Savienības Tiesas judikatūru, padarot mūsu tiesisko telpu vēl eiropeiskāku.

Foto: Zane Bitere, LETA

LAILA MEDINA, Eiropas Savienības Tiesas ģenerāladvokāte

Eiropas Savienības Tiesas spriedumi, piemērojot Eiropas Savienības tiesības, ir ikdienas instruments visu jomu juristiem. Tāpēc esmu patiesi priecīga, ka kopīgais darbs šodien nes augļus un mēs speram nozīmīgu soli, lai atvieglotu piekļuvi būtiskākajiem tiesas spriedumiem un integrētu tos mūsu ikdienas darbā.

Foto: Ieva Leiniša, LETA

INESE LUSTE, VSIA ''Latvijas Vēstnesis'' Oficiālo publikāciju departamenta direktore

Vienmēr esam gandarīti dot likumi.lv lietotājiem vairāk saistīto resursu, kas palīdz izprast tiesību aktos noteikto. Sadarbībā ar Tieslietu ministrijas ekspertiem tiesību aktiem regulāri tiks pievienotas saites uz būtiskākajiem Eiropas Savienības Tiesas spriedumiem. Ceram, ka tas atvieglos ikdienas darbu tiesību piemērotājiem, kā arī plašākā sabiedrībā veicinās izpratni par Eiropas Savienības Tiesas darbību.

UZZIŅAI

2022. gadā Eiropas Savienības Tiesa svin 70. gadadienu. Ilgās pastāvēšanas laikā tā ir veidojusi plašu judikatūru, iedibinot būtiskus Eiropas Savienības tiesību pamatprincipus un ietekmējot dažādus Eiropas Savienības iedzīvotāju dzīves aspektus. Šis projekts ir kopīga dāvana Eiropas Savienības Tiesai tās jubilejas gadā, informē Tieslietu ministrija.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI