NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
16. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
3
3

#spēkāno2021: kur meklēt izmaiņas likumos un to skaidrojumus?

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 1. janvārī stāsies spēkā vairāki jauni tiesību akti. Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” iedzīvotājiem piedāvā divus aktuālus atvērumus #spēkāno2021, kuros turpmāk varēs iepazīties ar izmaiņām un to skaidrojumiem vienuviet.

2021. gada 1. janvārī stāsies spēkā vairāki desmiti tiesību aktu (arī grozījumi) − likumi, Ministru kabineta (MK) noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi u. c.

Jauno tiesību aktu saraksts joprojām ir atvērts papildinājumiem, jo līdz gada nogalei klajā nāks vēl vairāki oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” (pieejams vietnē vestnesis.lv) laidieni, kuros tiks izsludināti tiesību akti.

Jaunie tiesību akti

Visi jaunie tiesību akti, kas iepriekš publicēti “Latvijas Vēstnesī” un stāsies spēkā 2021. gada sākumā, vienkopus ir pieejami tiesību aktu vietnē likumi.lv, atverot sadaļu “Jaunākie” → izvēloties datumu 01.01.2021. → “Stājas spēkā”.

Ar grozītā tiesību akta tekstu tādā redakcijā, kādā tas būs spēkā 01.01.2021., vietnē likumi.lv var iepazīties jau tagad, atverot grozītā tiesību akta nākotnes redakciju.

Skaidrojumi par izmaiņām

LV portāls tematiskajā sadaļā “Spēkā no 2021. gada janvāra” arī šoreiz lietotājiem piedāvā skaidrojumus par likuma normām, kuru piemērošana gan tiesību, gan pienākumu veidā attieksies uz mūsu dzīvi. Sadaļa tiks pakāpeniski papildināta, apkopojot gan valsts informāciju, gan portāla redakcijas sagatavotās publikācijas par aktuālajām izmaiņām nākamajā gadā.

#spēkāno2021 atvērumā jau šobrīd lasītājiem ir pieejamas pirmās publikācijas par jaunajiem tiesību aktiem vai to izmaiņām. Piemēram:

LV portāls iedzīvotājiem ne tikai piedāvā noderīgus skaidrojumus par likumdošanas procesu un tiesisko regulējumu Latvijā, bet arī sniedz atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem par to, ko paredz tiesību akti konkrētās dzīves situācijās, – sadaļā “E-konsultācijas”.

(!) “Latvijas Vēstnesis” atgādina par vēl vienu noderīgu oficiālā izdevēja platformas iespēju ārkārtējās situācijas kontekstā. Lai palīdzētu orientēties likumu vai valdības lēmumu izmaiņās (Ministru kabineta noteikumos, rīkojumos u. c.), gan vietnē likumi.lv, gan LV portālā izveidoti tematiskie atvērumi “Covid-19” – vietnē likumi.lv apkopoti visi ar ārkārtējo situāciju saistītie tiesību akti (operatīvi publicētas to aktuālās redakcijas, tas ir, ar iekļautiem jaunākajiem grozījumiem), savukārt LV portālā – to skaidrojumi un arī saistītie valsts institūciju paziņojumi.

Zini un izmanto!

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI