E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9328
Lasīšanai: 3 minūtes
8
8

Lieguma atcelšanas iespēja rīkoties ar automašīnu parādsaistību gadījumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2016
J. Vaganovs

Pašlaik esmu bezdarbnieks, meklēdams pastāvīgu darbu jau ilgu laiku. Pārtieku ar vienreizējiem darbiem. Ir arī parāds, ļoti liels, kas sastāv uz 70-75% no procentiem un parāda piedziņas izdevumiem (apt. 1500 EUR, domāju, ka tagad jau vēl ko uzlikuši). Man pieder 21 gadu vecs auto, kuru lietoju ļoti reti, bet arī auto vērtība, kas ir aptuveni 300-350 EUR un krīt. Pašlaik nav iespēju nedz segt kaut parāda daļiņu, kā arī ar mieru atdot vai pārdot auto. Neesmu vairs pat bijis pie ZTI, jo nav ko teikt. Uz auto stāv liegums visiem darbības veidiem. Bankas konts bija bloķēts un nelietots kopš 2015. gada maija mēneša. Es ar mieru noņemt to no reģistrācijas, bet arī tas ir aizliegts, tātad man nāksies maksāt ceļu nodokli arī par 2016. gadu. Jautājums: vai ir kādas iespējas, likumos paredzēti panti, kā iziet no šādas situācijas? Kur griezties?

A
atbild:
08. aprīlī, 2016

Ja ir iestājusies parādsaistību piespiedu piedziņa – lieta ir skatīta tiesā un lēmums nonācis pie tiesu izpildītāja izpildei, Jūsu parādsaistību kopējais apjoms pieaugt nevar.

 Parādsaistību piespiedu piedziņas gadījumā piemērot šādu liegumu publiskajā reģistrā CSDD visa veida darbībām Jūsu automašīnai ir tiesu izpildītāja pienākums. Pats pēc savas iniciatīvas tiesu izpildītājs šo liegumu noņemt nevar.

Jums ir rakstveidā jāgriežas pie piedzinēja (personas vai uzņēmuma, kam Jūs esat parādā) ar lūgumu atļaut Jums piederošo auto noņemt no reģistrācijas uzskaites. Ja piedzinējs tam piekritīs un uzrakstīs tiesu izpildītājam iesniegumu, tiesu izpildītājs liegumu CSDD noņems. Iesniegumā piedzinējam būtu vēlams arī  izskaidrot situāciju par automašīnas tehnisko stāvokli un vecumu, norādot uz apgrūtinātām iespējām to pārdot izsolē, lai mazinātu Jūsu parādsaistību apjomu. 

Attiecībā par bankas kontu: piedziņas vēršana uz naudas līdzekļiem kredītiestādēs ir viens no piedziņas veidiem, kas noteikts Civilprocesa likumā. Bankas kontu tiesu izpildītājs atķīlās uz Jūsu iesnieguma pamata, ja Jūs uz šo kontu saņemsiet darba samaksu vai tai pielīdzinātu maksājumu.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas