E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6871
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
3
3

Sanitāro grāmatiņu aizpilda ģimenes ārsts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2015
Māra

Par sanitārajām grāmatiņām. Ir skaidrs, kādas medicīniskās pārbaudes un cik bieži jāiziet. Jautājums par formu: vai ierakstam par speciālista apskati/rentgenoloģiskajiem izmeklējumiem jāparādās tieši sanitārajā grāmatiņā vai noteicošais tomēr ir ģimenes ārsta atzinums par derīgumu darbam? Vai darba devējs ir tiesīgs uzskatīt par nederīgu sanitāro grāmatiņu, kurā ir ģimenes ārsta atzinums, bet nav ieraksta par rtg izmeklējumu?

A
atbild:
02. aprīlī, 2015
Veselības inspekcija
Agnese Gusarova, Komunikācijas nodaļas vadītāja

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr.494  „Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm”, obligātās veselības pārbaudes veic ģimenes ārsts, un viņš arī ir atbildīgs par to, lai pārbaude tiktu veikta pilnā apjomā.

Ģimenes ārsts sniedz slēdzienu un šis slēdziens (vai darbinieks drīkst veikt darbu vai ne) tiek ierakstīts sanitārajā grāmatiņā un apstiprināts ar ārsta parakstu un zīmogu. Līdz ar to sanitārā grāmatiņa, kurā ir tikai ārsta atzinums par derīgumu darbam, ir pareizi noformēta.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas