E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5527
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Par auto nomas izdevumiem likumā nekas nav teikts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. oktobrī, 2014
Roberts

Sveiki, interesē tāda lieta - ir notikusi avārija un mašīna ir remontā (esmu avārijā cietis). Mašīna tika sasista tā, ka bija nepieciešams evakuators, un esmu jau 8 nedēļas bez mašīnas, kas kompensē man mašīnas īri šo laiku, kamēr esmu palicis bez savas privātās mašīnas? Paldies.

A
atbild:
12. novembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs
Juris Stengrevics, valdes priekšsēdētājs

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā ir noteikts, ka apdrošināšanas atlīdzību cietušajai personai izmaksā par veselībai nodarīto kaitējumu,  par zaudējumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļa bojājumu vai bojāeju, kā arī citiem zaudējumiem (likuma III nodaļa „Zaudējumu novērtēšana un apdrošināšanas atlīdzība”). Par citas automašīnas nomas izdevumu atlīdzināšanu bojātā transportlīdzekļa remonta laikā likumā nekas nav minēts.

Ja cilvēks avārijā smagi cietis, tad apdrošināšanas atlīdzības kārtību regulē Ministru kabineta noteikumi Nr.340 „Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību par personai nodarītajiem nemateriālajiem zaudējumiem”.

Arī Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs, LV portālam skaidro, ka OCTA likums neparedz atlīdzināt izdevumus par auto aizvietošanu remonta laikā. Savukārt KASKO apdrošināšanā lielākajā daļā līgumu šādas izmaksas ir paredzētas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas