E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4693
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

UGF un uzturlīdzekļu izmaksa

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūnijā, 2014
Dace Leonoviča

Labdien! Man sekojošs jautājums. Ja 17.aprīlī iesniedzu tiesā pieteikumu uz alimentiem un bijušais vīrs nestrādā, man uzturlīdzekļus maksās valsts, bet vai naudiņu saņemšu tikai par nodzīvoto mēnesi vai arī par tiem mēnešiem kopš iesniedzu papīrus? Paldies.

A
atbild:
30. jūnijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

 Saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 8.panta septīto daļu iesniedzējam izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru aprēķina, skaitot no dienas, kad tiek iesniegts iesniegums fonda administrācijai par uzturlīdzekļu izmaksu. To Jūs varēsiet darīt pēc tam, kad būs stājies spēkā tiesas spriedums un tiesu izpildītājs būs atzinis, ka uzturlīdzekļu piedziņa no parādnieka nav iespējama.

Parādnieka uzturlīdzekļu parādu, kas izveidojies līdz brīdim, no kura uzturlīdzekļu izmaksu sāk veikt  fonda administrācija no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) līdzekļiem, un starpību, kas veidojas starp tiesas nolēmumā noteikto uzturlīdzekļu apmēru un no UGF izmaksāto uzturlīdzekļu apmēru, piedzen tiesu izpildītājs no parādnieka, tiklīdz tas ir iespējams. 

No 2014.gada izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs, ko izmaksās UGF, par katru bērnu no viņa piedzimšanas līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai ir 71,14 eiro. Par katru bērnu vecumā no 7 līdz 18 gadiem - 78,26 eiro mēnesī.

 

Vairāk lasiet e-konsultācijā par līdzīgu jautājumu „Lai saņemtu uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas