E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4686
Lasīšanai: 2 minūtes

Apsaimniekošanas maksu nevar palielināt bez pamatojuma

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūnijā, 2014
Olga Kalve

Labdien! Vēlētos uzzināt, vai namu apsaimniekotājs, kurš apsaimnieko mājun drīkst bez mājas iedzīvotāju piekrišanas pats palielināt apsaimniekošanas maksu? No sākuma, kad veica jumta remontu, tika savākti paraksti, ka uz 6 mēnešiem tiks palielināta maksa, bet, šim termiņam beidzoties, viņi palielina no 0,48 uz 0,71 eiro maksu, nebrīdinot nevienu dzīvokļa īpašnieku. Prasot viņiem, kāpēc tā, viņi atbildēja, ka mums bija uz 6 mēn. un pēc tam automātiski palielinās maksa pēc MK noteikumiem. Vai tā tiešām ir? Esam šokā par namu pārvaldes darbībām.

A
atbild:
04. augustā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Neviens maksājums tāpat vien palielināties nevar, skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš:

„Nav tādu Ministru kabineta noteikumu, kas pieļautu šādu iespēju. Ja dzīvokļu īpašnieki bija lēmuši paaugstināt apsaimniekošanas maksu uz sešiem mēnešiem saistībā ar jumta remontu, tad septītajā mēnesī paaugstinātā maksa vairs nav spēkā. Ja pārvaldnieks neņem vērā dzīvokļu īpašnieku lēmumus un rīkojas patvaļīgi, tad dzīvokļu īpašniekiem ir jāmaina pārvaldnieks.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas