E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3982
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru bērnu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2014
Marite Kuma

Labdien. Vēlos pajautāt - ja bērnam tiks izmaksāti uzturlīdzekļi no Valsts Garantiju fonda, vai tad turpina maksāt valsts pabalstu (saucamos 8 Ls)?

A
atbild:
20. martā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Jā, turpina maksāt. Ģimenes valsts pabalstu 11,38 eiro mēnesī  piešķir par katru bērnu no viena gada līdz 15 gadiem, neatkarīgi no personas, kas audzina bērnu, mantiskā stāvokļa. 

Šo pabalstu izmaksā arī par katru bērnu, kas ir vecāks par 15 gadiem, ja tas mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Šādā gadījumā pabalstu piešķir uz laiku, kamēr bērns apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad viņš sasniedz 19 gadu vecumu vai stājas laulībā. Ģimenes valsts pabalstu nepiešķir, ja bērns apgūst profesionālās izglītības programmu un saņem stipendiju.

Citi apstākļi, kādos tiek pārtraukta ģimenes valsts pabalsta izmaksa, ir uzskaitīti Ministru kabineta noteikumu Nr.1517 „Noteikumi par ģimenes valsts pabalsta un piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta un piemaksas piešķiršanas un izmaksas kārtību” 5.punktā. Starp tiem nav minēts nosacījums par uzturlīdzekļu saņemšanu no Uzturlīdzekļu garantiju fonda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas