E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33861
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
1
1

Vai apdrošināšanas periodu apstiprināšanai var būt nepieciešami papildu dokumenti

J
jautā:
09. septembrī, 2024
Ivans

Esmu Latvijas pilsonis, dzimis 1960. gadā un atrodos pensijas noformēšanas sākumposmā. Es saņēmu izziņu no VSAA par manu padomju laika darba stāžu, izmantojot interneta resursu Latvija.lv. Šajā izziņā, ailē Stāžs, ir tukšums, nekas nav norādīts, lai gan attiecīgajās ailēs Datums ir minēti reālie laika periodi. Vai tas nozīmē, ka man ir jāiesniedz vēl kādi dokumenti VSAA par padomju laika darba stāža ieskaitīšanu?

A
atbild:
24. septembrī, 2024
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Sanita Letapura, Pensiju metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

VSAA sociālās apdrošināšanas informācijas sistēmā tiek reģistrēti visi līdz 1995. gada 31. decembrim uzkrātie apdrošināšanas periodi, par kuriem persona ir iesniegusi attiecīgos dokumentus VSAA. 

Informāciju par reģistrēto apdrošināšanas stāžu līdz 1996. gadam var iegūt portālā Latvija.lv, izmantojot autentifikācijas līdzekļus un izvēloties sadaļu “VSAA informācija un pakalpojumi” > “Izziņas” > “Informācija par reģistrēto darba stāžu līdz 1996. gadam”. 

Izziņā “Informācija par reģistrēto darba stāžu līdz 1996. gadam” reģistrē personas uzkrātos apdrošināšanas periodus līdz 1995. gada 31. decembrim, norādot perioda sākuma un beigu datumu, nodarbošanās veidu (piemēram, darbs, mācības, dienests u. c.), valsti, kurā periods uzkrāts, kā arī dokumentus, kas apstiprina attiecīgo periodu. 

Savukārt aile “Stāžs” tiek izmantota gadījumos, lai reģistrētu apdrošināšanas periodu, ja dokumentā nav norādīts apdrošināšanas perioda sākums un beigas, bet tikai tā ilgums gados, mēnešos un dienās. 

Tādējādi minētajā izziņā atspoguļoti personas uzkrātie apdrošināšanas periodi, tos neizsakot laikposmos, kas tiek ieskaitīti apdrošināšanas stāžā. 

Ja kāds apdrošināšanas periods izziņā nav reģistrēts vai arī reģistrēts ar piezīmi, lai šo periodu apstiprinātu, var būt nepieciešams iesniegt papildu dokumentu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 7 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas