E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33386
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Vai bērns var apmeklēt pirmsskolu pēc obligātās pirmsskolas izglītības programmas apguves

J
jautā:
23. jūlijā, 2024
Asne

Labdien! Bērns šī gada maijā pabeidza pirmsskolu. Viņam ir pilni septiņi gadi, un septembrī viņš ies 1. klasē. Vai pirmsskola var noteikt termiņu, līdz kuram datumam topošais skolnieks var to apmeklēt? Šāds punkts ir iekļauts pirmsskolas iekšējās kārtības noteikumos, un esmu par tiem parakstījusies. 

A
atbild:
26. jūlijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Vispārējās izglītības likuma 20. panta otrajā daļā noteikts, ka pirmsskolas izglītības programmu apgūst bērni līdz septiņu gadu vecumam. Savukārt 20.1 pants paredz, ka bērnu no piecu gadu vecuma sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir obligāta un to nodrošina pašvaldības savā administratīvajā teritorijā.  

Ārējie normatīvie akti nenosaka, vai pēc minētās programmas apguves beigām bērns var turpināt apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi (PII) līdz mācību uzsākšanai skolā. To nosaka konkrētā PII iekšējā normatīvajā regulējumā un/vai līgumā, kas noslēgts starp PII un izglītojamā vecākiem. Tā kā pirmsskolas izglītības programmas īstenošana šajā laikā vairs neturpinās, PII var piedāvāt bērna pieskatīšanas pakalpojumus līdz pat augusta pēdējai darba dienai (ieskaitot).  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas