E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33318
Lasīšanai: 2 minūtes

Līguma izpilde

J
jautā:
17. jūlijā, 2024
Ginta

Labdien! Ir noslēgta vienošanās ar SIA GelvoraSergel, un jāmaksā noteikta summa līdz 15. datumam. Es samaksāju tieši 15. datumā. Vai aizdevējs drīkst man pateikt, ka es neesmu pildījusi nosacījumus, un pieprasīt visu atlikušo summu? 

A
atbild:
19. jūlijā, 2024

Atbilde uz jūsu jautājumu ir meklējama aizdevuma līgumā un vienošanās par parāda atmaksu. Proti, ar kuru brīdi tiek uzskatīts, ka aizdevējs vai parādu atgūšanas pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis kārtējo maksājumu. Ja līgums (vienošanās) paredz, ka par samaksas dienu ir uzskatāma diena, kad naudas līdzekļi ir ieskaitīti SIA “GelvoraSergel” kontā, tad parādniekam jāparedz, ka naudas pārskaitījums var aizņemt arī vairāk nekā vienu dienu (piemēram, ja transakcija notiek starp dažādām bankām, kā arī pulksteņa laiks (cikos transakcija veikta), ja tā izdarīta pēc normālā darba laika).  

Tādējādi, ja aizdevuma līgums (vienošanās) paredz tā izbeigšanu, ja maksājuma kavējums ir kaut vai viena diena, visa parāda atprasījuma tiesības, ja tādas ir pielīgtas līgumā, ir tiesiskas.  

Gadījumā, ja jūs saskatāt savu tiesību aizskārumu vai patērētājam netaisnīgus līguma nosacījumus, jums ir tiesības vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas