E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33065
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1
1
1

Kur ziņot par ilgstošu izsekošanu, novērošanu un draudu izteikšanu

J
jautā:
22. jūnijā, 2024
Veronika

Labdien! Mums kaimiņu mājā dzīvo sieviete, kura jau no 2016. gada vajā mūsu ģimeni, gan izsekojot pa savu logu mūsu ikdienas gaitas, gan izsakot draudus, gan rakstot nepamatotas sūdzības un iesniegumus Valsts policijai un pašvaldības policijai, kas bez pamata uzliek neiedomājamas soda naudas gan man, gan manai mātei. Kādā veidā mēs varētu apturēt šo kundzi? Paldies. 

A
atbild:
02. jūlijā, 2024
Sandis Zellis
jurists

Par vairākkārtēju vai ilgstošu izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu personai vai nevēlamu saziņu, ja ir bijis pamats baidīties par savu vai savu tuvinieku drošību, kā arī par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir reāls pamats baidīties, jāziņo Valsts policijai (Krimināllikuma 132. un 132.1 pants). Turklāt Valsts policijas kompetencē ir arī veikt preventīvas darbības personas atturēšanai no attiecīgo darbību veikšanas. Atsevišķos gadījumos arī pārrunas ar attiecīgo personu var būt efektīvs līdzeklis. 

Savukārt personas rīcība, ziņojot par administratīvajiem pārkāpumiem, pati par sevi nav nepareiza. Tomēr, ja uzskatāt, ka lēmumi par administratīvo sodu piemērošanu ir nepamatoti, jums ir tiesības tos pārsūdzēt Administratīvās atbildības likuma 20. nodaļā noteiktajā kārtībā. Kārtībai jābūt norādītai arī attiecīgajos Valsts policijas vai pašvaldības policijas lēmumos. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 235 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas