E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32990
Lasīšanai: 2 minūtes

Ieturējumi parādu piedziņā

J
jautā:
15. jūnijā, 2024
Dit

Labdien! Ja mani parādi ir par septiņiem ātrajiem kredītiem un to kopējā summa veido 25 000 eiro, un es tos vairs nespēju apmaksāt, un mana darba alga ir 1250 eiro (neto), kādu summu tiesu izpildītāji ir tiesīgi ieturēt no manas darba algas? 

A
atbild:
21. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu jautājumā nav norādes, vai tiesas nolēmumi ir pieņemti un vai parādu piedziņa jau ir nodota tiesu izpildītājam/izpildītājiem.  

Ja tiesu izpildītājs/izpildītāji jau ir uzsākuši piedziņu, jūsu gadījumā tā tiks īstenota atbilstoši Civilprocesa likuma 594. panta 2. un 21 daļai 

  • Ja piedziņa uz darba samaksu tiek vērsta pēc vairākiem izpildu dokumentiem, darbiniekam katrā gadījumā jāsaglabā darba samaksa un tai pielīdzinātie maksājumi 50 procentu apmērā, bet ne mazāk kā minimālās mēneša darba algas apmērā un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu  līdzekļus 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas, izņemot šā panta pirmās daļas 1. un 2. punktā noteikto gadījumu. 
  • Ja vienas izpildu lietas ietvaros piedziņa vienlaikus tiek vērsta gan uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, gan uz noguldījumiem kredītiestādē, tiesu izpildītājs pēc parādnieka lūguma dod kredītiestādei rīkojumu saglabāt kontā, kurā parādnieks saņem darba samaksu vai tai pielīdzinātos maksājumus, naudas līdzekļus šā panta pirmajā vai otrajā daļā noteiktajā apmērā.

Ņemot vērā parādsaistību apmēru, jums būtu ieteicams apsvērt uzsākt fiziskās personas maksātnespējas procesu. Vairāk par to varat lasīt LV portāla skaidrojumā 

Tāpat ieteicams vērsties Latvijas Kredītņēmēju asociācijā un saņemt korektu konsultāciju par situācijas iespējamajiem risinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas