E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3295
Lasīšanai: 2 minūtes

Vispirms jāiegūst dzīvokļu īpašnieku vairākuma piekrišana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2013
Anita Kalniņa

Sveicināti! Vēršos pie Jums sekojošā jautājumā - vairākus gadus atpakaļ esmu iestiklojusi dzīvokļa lodžiju, taču tas ir izdarīts neoficiāli (nekur nav saskaņots). Vēlētos uzzināt, kādas darbības man ir jāveic, lai lodžijas iestiklošana būtu oficiāli saskaņota. Vēlētos uzzināt arī par institūcijām, kurās ir jāvēršas, lai sakārtotu nepieciešamo dokumentāciju, kā arī par iespējamajām izmaksām.

A
atbild:
04. decembrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

LV portāla rakstā „Ko drīkst un ko nedrīkst dzīvokļa īpašnieks”, kā arī atbildei pievienotajās e-konsultācijās ir atrodams skaidrojums par kārtību, kā iestiklojamas lodžijas. Tādēļ sīkāku izklāstu nesniegšu, bet atgādināšu – atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma regulējumam (4.pants) „daudzdzīvokļu mājas kopīpašuma daļā cita starpā ietilpst dzīvojamās mājas un tās ārtelpu (galeriju, balkonu, lodžiju, terašu) ārējās norobežojošās konstrukcijas (tai skaitā sienas, arhitektūras elementi, jumts, koplietošanas telpu logi un durvis, arī ārdurvis)” vispirms Jums ir jāsazinās ar mājas apsaimniekotāju un arī jāiegūst vairāk nekā puses mājas dzīvokļu īpašnieku piekrišana lodžijas iestiklošanai.

Kad šī piekrišana iegūta (to var darīt arī rakstiskas aptaujas veidā), ar šo dokumentu jādodas uz būvvaldi un jāsaskaņo turpmākā rīcība. Procesa gaitā noskaidrosies arī iespējamās izmaksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas