E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32917
Lasīšanai: 3 minūtes

Vai bērnudārzam jāiesniedz ārsta zīme, ja bērns slimojis vienu dienu

J
jautā:
10. jūnijā, 2024
Marika

Labdien! Jautājums par bērna saslimšanu un ārsta zīmēm. Bērns ir aizsūtīts mājās no bērnudārza ar temperatūru (temperatūra turējās vienu vakaru, ģimenes ārsts konstatēja siltuma dūrienu). Vai bērnudārzam ir jāiesniedz ārsta zīme, ja bērns atgriežas jau pēc vienas dienas un bija aizsūtīts mājās ar kādu saslimšanas simptomu? Vai bērnudārzs var atteikties uzņemt bērnu bez ārsta zīmes, ja vecāki neuzklausa skolotājas un bērns apmeklē dārziņu ar simptomiem? Paldies! 

A
atbild:
12. jūlijā, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumos “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu” tiek skaidrots, ka pirmsskolas izglītības iestādes neuzņem bērnus ar infekcijas slimību pazīmēm.  

Savukārt, ja bērns nav apmeklējis bērnudārzu infekcijas slimību pazīmju dēļ vai arī ja bērns ir slimojis ar infekcijas slimību, tad ģimenes ārsts izsniedz izziņu vecākiem pirmsskolas izglītības iestādes informēšanai par bērna veselības stāvokli. 

Šajos noteikumos arī tiek skaidrots, ka pirmsskolas izglītības iestādes izstrādā iekšējās kārtības noteikumus, kuros noteikts, kā pakalpojuma sniedzējs un bērna vecāki rīkojas bērna infekcijas slimību gadījumos, un laikus iepazīstina ar tiem bērna vecākus. 

Līdz ar to izglītības iestāde ir tiesīga noteikt savu kārtību gadījumiem, kad bērns pēc slimošanas atgriežas izglītības iestādē.  

Vienlaikus Ministru kabineta noteikumi “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei” paredz, ka privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs par attaisnojošu noteikta prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina bērna likumīgā pārstāvja sniegtā informācija par saslimšanas gadījumu, ja atsevišķais saslimšanas gadījums nav ilgāks par piecām darba dienām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas