E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32892
Lasīšanai: 2 minūtes

Labojumu veikšana iesniegumā

J
jautā:
06. jūnijā, 2024
Anna

Labdien! Vai, iesniedzot iesniegumu valsts iestādē, daļa no iesnieguma var būt rakstīta ar datoru un daļa rokrakstā? Piemēram, ja uzskaitīts saraksts ar darbībām, kurām prasa atļauju, vai var sarakstā vairāki punkti būt uzrakstīti ar datoru un viens beigās rokrakstā? Vai, kaut ko pierakstot klāt rokrakstā, pierakstu var uzskatīt par labojumu, kuru nepieciešams atrunāt? 

A
atbild:
20. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Latvijas normatīvajos aktos nav precīzi definēts, vai labojums, kas izdarīts pirms dokumenta parakstīšanas (vai iesniegšanas –, ja institūcija pieņem iesniegumus bez iesniedzēja paraksta), tiek uzskatīts par labojumu tā tradicionālajā izpratnē.  

Ievērojot dokumentu noformēšanas un izstrādāšanas pamatprincipus, secināms, ka dokumenta galīgā versija tiek uzskatīta par noformētu un pabeigtu brīdī, kad tā ir parakstīta. Līdz tam dokumenta saturs var tikt mainīts, koriģēts vai papildināts. 

Ja minētajā piemērā labojumi (t. i., teksta papildinājums) ir veikti pirms tā parakstīšanas un iesniegšanas, šāds labojums būtu uzskatāms par daļu no iesnieguma izstrādes procesa. Tādā gadījumā nav nepieciešams to norādīt kā labojumu, jo iesniegums vēl nav bijis juridiski spēkā esošs. 

Lai izvairītos no iespējamām neskaidrībām un pārpratumiem, ieteicams dokumentu noformēt vienotā stilā, vēlams – pilnībā sagatavotu ar datoru. Tas nodrošina dokumenta skaidrību un vieglāku apstrādi institūcijā. Gadījumā, ja nepieciešams veikt izmaiņas jau uzrakstītajā tekstā, labāk ir sagatavot jaunu teksta versiju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas