E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32801
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Pašvaldības ceļu uzturēšana

J
jautā:
28. maijā, 2024
Andrejs

Pilsētā uz grants seguma ielas viszemākajā punktā (ielas vidusdaļā) atrodas māja, līdz kurai lietus laikā no abām ielas pusēm atplūst ūdens, un tad gar abām mājas pusēm (pamatiem) tas gāžas kā pa upi. Šobrīd mājai ir izskaloti pamati, un mājas sienas ir ieplaisājušas. Vēlos atjaunot, nostiprināt pamatus, bet, ja netiks atrisināta lietus ūdens problēma, kas plūst no ielas, pamati no jauna tiks izskaloti. Pie kā man pašvaldībā vērsties pēc palīdzības, lai atrisinātu minēto problēmu?

A
atbild:
05. jūnijā, 2024

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. pantu ir gādāt par pašvaldības īpašumā esošo ceļu būvniecību, uzturēšanu un pārvaldību. Minēto funkciju pašvaldība realizē, izstrādājot un apstiprinot teritorijas plānojumus un izdodot saistošos noteikumus. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu būvniecībā un uzturēšanā, kā arī kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu būvniecību un uzturēšanu. Jāpiebilst, ka pašvaldību autonomo funkciju izpilde ir saistīta ar pašvaldības budžetā pieejamo līdzekļu apjomu, t. i., pašvaldības iespējas ceļu izbūvē un to modernizēšanā var būt ierobežotas.  

Saistībā ar jautājumā aprakstīto situāciju jums ar iesniegumu jāvēršas pie attiecīgās pašvaldības administrācijas vadītāja, kurš novirzīs jūsu iesniegumu pēc piekritības konkrētajai struktūrai vai nodaļai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas