E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32689
Lasīšanai: 3 minūtes

Kādās izglītības iestādēs var strādāt 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Sporta un izglītības speciālists” absolventi

J
jautā:
17. maijā, 2024
Maija

Labdien! Vai ar 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Sporta un izglītības speciālists” apakšprogrammā “Pielāgoto fizisko aktivitāšu speciālists izglītībā” vai arī apakšprogrammā “Pirmsskolas sporta skolotājs” iegūto izglītību var strādāt skolās un vadīt sporta stundas pirmsskolā, sākumskolā, pamatskolā, vidusskolā? Ir jau iegūta 1. līmeņa profesionālā augstākā izglītība programmā “Pirmsskolas izglītības skolotājs”. 

A
atbild:
29. maijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programma “Sporta un izglītības speciālists” ir licencēta 04.10.2023. Programmas aprakstā norādīts, ka, absolvējot minēto programmu, tiek iegūta viena no šīm kvalifikācijām (5. PKL): skolotājs (ar specializāciju pirmsskolas pedagoģijā); sporta treneris (Latvijas Republikā atzīto sporta federāciju norādītajos sporta veidos). Turklāt studiju programma izstrādāta, pamatojoties uz Skolotāja profesijas standartu. Tāpat aprakstā minēts, ka programmas absolventi varēšot strādāt dažāda veida un līmeņa izglītības iestādēs, vienlaikus vispārīgi norādot, ka konkrētās prasības nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 569. 

Pirmsšķietami var secināt, ka, izvēloties skolotāja kvalifikācijas ieguvi, programmas absolventi iegūs pirmsskolas sporta skolotāja kvalifikāciju, kas atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 5.5. punktā noteiktajam dos iespēju strādāt par pirmsskolas sporta skolotāju. Par atbilstību pedagoga darbam cita veida un pakāpes izglītības iestādēs var spriest, tikai izvērtējot ierakstus izsniegtajā izglītības dokumentā. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) vēl tikai uzsāks studiju programmas “Sporta un izglītības speciālists” īstenošanu. Tādēļ konkrētu atbildi sniegt nav iespējams. Iesakām jums sazināties ar LSPA un lūgt skaidrojumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 267 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas