E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3249
Lasīšanai: 2 minūtes

Par Latvijā izdotas slimības lapas derīgumu ārzemēs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2013
diana liepina

Strādāju jau 3 gadus Lielbritānijā. Atbraucu uz nedēļu uz Latviju atvaļinājumā un sanāca, ka nonācu slimnīcā uz divām nedēļām. Sanāca kavēt darbu 2 nedēļas. Slimnīcā man izsniedza slimības lapu, bet vai tā ir derīga UK darba devējam?

A
atbild:
20. decembrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Jums būtu jāsazinās ar savu darba devēju, lai precizētu, kā jābūt noformētam dokumentam, lai darba devējs to pieņemtu. Iespējams, ka ir nepieciešams vismaz tulkojums angļu valodā, ko var veikt pie jebkura zvērināta tulka, esot Latvijā. 

Lai varētu pieprasīt naudas pabalstu sakarā ar darbnespēju Lielbritānijā, Valsts sociālā apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informē, ka vispirms Jums jānoskaidro, kas ir Lielbritānijas kompetentā iestāde, kurā būs slimības lapa jāiesniedz, un jāuzzina, vai pietiek tikai ar pašu slimības lapu un tās notariāli apstiprinātu tulkojumu. Ja nepietiek, tad ar šo slimības lapu jādodas uz VSAA Starptautisko pakalpojumu nodaļu Citadeles iela7/69, Rīgā (apmeklētājus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta, kontaktinformācija atrodama šeit), kurā tiks izsniegta vienotā parauga veidlapa E 116 (ārsta ziņojums par darba nespēju). 

Daļa veidlapas tiks aizpildīta Starptautisko pakalpojumu nodaļā, pārējo aizpilda Jūsu ģimenes ārsts. Šo dokumentu kopā ar aizpildītu iesniegumu E 115 (naudas pabalsta pieprasījums sakarā ar slimību) var iesniegt Lielbritānijas kompetentajā iestādē vai lūgt VSAA to pārsūtīt Lielbritānijas iestādei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas