E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32339
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Jāaktualizē dati VZD

J
jautā:
10. aprīlī, 2024
Gatis

Labdien! Dzīvoklim ir izstrādāts dzīvokļa remonta projekts, un tas ir saskaņots būvvaldē. Šobrīd notiek remontdarbi, bet ir zināms, ka dzīvokļa kvadratūra atšķirsies (būs mazāka) no zemesgrāmatā ierakstītās kvadratūras. Tā kā dzīvoklim ir centrālā apkures sistēma, esmu ieinteresēts, ka zemesgrāmatā ir nostiprināta dzīvokļa faktiskā kvadratūra. Kurā posmā jāveic jaunie dzīvokļa kvadratūras un plānojuma uzmērījumi? Kāds ir process dzīvokļa jaunās kvadratūras uzmērīšanai un nostiprināšanai zemesgrāmatā (kurš veic, kādā veidā, cik maksā, laiks u. tml.)? Jau iepriekš pateicos par atbildi! 

A
atbild:
29. aprīlī, 2024
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Līga Sileniece, zvērināta advokāta palīdze

Ņemot vērā, ka dzīvokļa remontam ir būvvaldē saskaņots būvprojekts, t. i., būvniecības informācijas sistēmā (turpmāk – BIS) ir pieejama informācija par būvprojektu un tā saskaņojumu, nepieciešams realizēt būvdarbus un reģistrēt to pabeigšanu BIS. 

BIS lietotāja profilā pa soļiem ir redzamas veicamās darbības un iesniedzamie dokumenti. Reģistrējot būvdarbu pabeigšanu BIS, jāizmanto iespēja no BIS nosūtīt pieprasījumu Valsts zemes dienestam (VZD) par datu aktualizāciju. Valsts zemes dienests tā vestajos reģistros aktualizēs datus no BIS pieejamās informācijas (t. i., platību, kas pēc remonta pabeigšanas būs norādīta BIS). Tāpat veicama zemesgrāmatā esošo datu aktualizācija. 

Ja īpašnieks vēlas, lai tiktu sagatavota jauna kadastrālās uzmērīšanas lieta, par to atsevišķi jāvēršas Valsts zemes dienestā.  

Būvniecības pabeigšanas reģistrēšanai būvprojekta gadījumā ieteicams piesaistīt būvniecības jomas profesionāli. Maksa par iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem attiecībā uz datu aktualizāciju aprēķināma atbilstoši to cenrāžiem. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 96 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas