E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31790
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemes robežu neatbilstības

J
jautā:
12. februārī, 2024
Haralds

Labdien! Mans kaimiņš uzstādīja žogu starp mūsu īpašumiem. Mērnieks pārbaudīja žoga novietojumu un teica, ka viens žoga gals ir nobīdīts par 10–15 centimetriem manā īpašumā, bet otrs žoga gals atrodas pareizajā vietā. Kopējais žoga garums ir aptuveni 60 metru. Kopumā tas veido vairākus kvadrātmetrus no mana īpašuma. Kā rīkoties, ja izvēlas situāciju risināt? Vai žogu var pārnest pareizajā vietā? Varbūt ir kāds cits risinājums (piemēram, pārdot iemērīto daļu, pieprasīt īres maksu)?

A
atbild:
19. februārī, 2024

LV portālā publicētajā e-konsultācijā “Zemes robežu strīdi” ir detalizēti aprakstīta kārtība, kā rīkoties robežu nesakritības gadījumā.

Ja īpašumu robežas ir uzmērītas un starp pierobežniekiem nav strīda par robežu faktisko atrašanās vietu, bet pastāv strīds par nožogojuma nepareizu novietošanu, tad minētais jautājums sākotnēji jārisina pārrunu ceļā (ar kaimiņu, kurš uzstādījis nožogojumu neatbilstoši zemes robežām), piedāvājot uz vainīgās puses rēķina pārnest nožogojumu atbilstoši zemes robežām. Ja kaimiņš nepiekrīt vai izvairās novērst patvaļīgas būvniecības sekas, jums ir tiesības vērsties vietējā būvvaldē ar iesniegumu par patvaļīgas būvniecības novēršanu jums piederošajā zemē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas