E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31753
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kā pienākums ir sakārtot ēkas dokumentāciju

J
jautā:
09. februārī, 2024
Irīna

Nesen atklājās, ka daudzdzīvokļu mājas, kas pirms padsmit gadiem nodota ekspluatācijā, ūdensvads, siltumtrase, sadzīves kanalizācijas tīkli, kā arī ap māju esošais ceļa segums un stāvvietas nav uzmērīti (nav veikti izpildmērījumi) un reģistrēti Valsts zemes dienestā, nav noteiktas aizsargjoslas utt. Mājas attīstītājs ir likvidēts. Kā pienākums (ja tāds ir) ir sakārtot dokumentāciju? Kas nosaka pienākumu to darīt? Kādus riskus dzīvokļu īpašnieki uzņemas, ja nespēj vienoties par dokumentu sakārtošanu?

A
atbild:
19. februārī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 13. panta pirmā daļa noteic, ka nekustamā īpašuma īpašniekam vai, ja tāda nav, tiesiskajam valdītājam, vai kadastra subjektam ir pienākums ierosināt būves noteikšanu, ja nekustamajā īpašumā ir kadastrā nereģistrēta būve vai kadastrā reģistrēta apvidū neesoša būve.

Vairāk par to, kāpēc ir vajadzīga kadastrālās uzmērīšanas lieta, varat lasīt LV portāla publikācijā “Kādus datus ietver būvju vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas lieta”.

Lai konkrēti saprastu jūsu situāciju, ieteiktu ar visiem dokumentiem vērsties pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas