E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31529
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Bezdarbnieka pabalsta piešķiršana, ja darba attiecības pārtrauktas pēc paša vēlēšanās

J
jautā:
15. janvārī, 2024
Līga

Labdien! Interesē, kad saņemšu bezdarbnieka pabalstu, kam pieteikumu iesniedzu 09.01.2024., jo no pēdējās darbavietas 1,3 mēneši (uz pārbaudes laiku) bija jāiet prom pēc paša vēlēšanās. Toties ar iepriekšējo darbavietu (viens gads un četri mēneši) darba attiecības tika izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata. Darba attiecības pēdējā darbavietā uzsāku gandrīz nākamajā dienā pēc aiziešanas no iepriekšējās darbavietas. Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
17. janvārī, 2024
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Iveta Olte, Pabalstu metodiskās vadības daļa vecākā eksperte

Nosakot datumu, ar kuru tiks piešķirts bezdarbnieka pabalsts, ņems vērā darba attiecību pārtraukšanas iemeslu pie darba devēja, ar kuru darba attiecības tika pārtrauktas tieši pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas.

Tas nozīmē, ja ar darba vietu, kurā bijāt pieņemta uz pārbaudes laiku, darba attiecības tika pārtrauktas pēc pašas vēlēšanās, pabalstu piešķirs ne agrāk kā divus mēnešus pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas.

Ievērībai par tiesību noteikšanu uz bezdarbnieka pabalstu

Veids, kā pārtrauktas darba attiecības, ietekmē laiku, kad tiks saņemts pabalsts, bet neietekmē pabalsta saņemšanas apmēru un ilgumu.

Neliels papildinājums iespējamajai dzīves situācijai

Ja bezdarbnieka statuss iegūts vienlaikus ar iesnieguma iesniegšanu VSAA, tas ir, 09.01.2024., pabalstu piešķirs no 09.03.2024. Pirmo pabalstu par periodu no 09.03.2024. līdz 31.03.2024. saņemsiet aprīlī.

Ja vēlaties iegūt detalizētāku informāciju konkrētajā dzīves situācijā, iesakām saziņai lietot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras informācijas kanālus, rakstot uz e-pasta adresi: konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz tālruņa numuru: 64507020.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas