E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31363
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai vajag saskaņojumu, lai ar videokameru novērotu savu autostāvvietu

J
jautā:
03. janvārī, 2024
Varis

Ja vēlos filmēt ar novērošanas kameru sev piederošu autostāvvietu un auto, vai ir nepieciešama blakus esošo autostāvvietu īpašnieku piekrišana?

A
atbild:
04. janvārī, 2024

Ja videonovērošanas tvēruma zonā tiek iekļauta teritorija, kura nav jūsu īpašums un kurā var iekļūt citas personas, tad fizisko personu datu apstrādes ziņā šāda novērošana tiks uzskatīta par publiskās telpas videonovērošanu.

Ņemot vērā to, ka pamatā šādu videonovērošanu datu apstrādes pārzinis veic ar nolūku aizsargāt savu privātīpašumu (transportlīdzekli) un savas leģitīmās intereses (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 6. panta pirmā punkta f) apakšpunkts), pārzinim ir jāsniedz datu subjektiem informācija, kas paredzēta regulas 13. pantā, tostarp uzstādot brīdinājuma zīmes par videonovērošanu.

Tāpat ir jāņem vērā arī konkrētās teritorijas izmantošanas kārtība, t. i., kur šādas kameras varētu būt uzstādītas: vai minētais īpašums ir kopīpašums vai atsevišķais īpašums. Ja tas ir kopīpašums, tad kameru uzstādīšanai būs vajadzīga kopīpašnieku atļauja, ja atsevišķais, tad vajadzēs attiecīgā īpašnieka atļauju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas