E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30762
Lasīšanai: 2 minūtes

Informēšana par būvdarbu veikšanu

J
jautā:
18. oktobrī, 2023
Sanita

Labdien! Uz privātīpašumam piegulošās brauktuves notiek būvdarbi. Vai pastāv normatīvie akti, kuros ir atrunāts, kā tiek informēts nekustamā īpašuma īpašnieks par to, ka tiks liegta piekļuve privātīpašumam?

A
atbild:
09. novembrī, 2023

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 633 “Autoceļu un ielu būvnoteikumi” 8. punktam valsts autoceļa vai tā posma jaunai būvniecībai vai pārbūvei ir nepieciešama būvatļauja. Būvatļaujā valsts autoceļu būvvalde ietver būvniecības iesnieguma 1.1.1., 1.1.2., 1.2., 1.3., 1.4., 2.1., 2.2., 2.3., 2.4., 2.6., 2.7.1., 2.7.2. apakšpunktā, 4. un 7. punktā norādīto informāciju par būvniecības ieceri, kā arī būvatļaujas nosacījumus un to izpildes termiņus.

Katrā konkrētajā gadījumā, kad būvvalde izdod būvatļauju, tajā paredz arī iesaistīto zemesgabalu īpašnieku informēšanu vai projekta saskaņošanu (ņemot vērā būvdarbu veidu).

Ja būvnieks nav informējis piegulošo zemesgabalu īpašniekus par paredzamajiem būvdarbiem un piebraucamā ceļa īslaicīgu nepieejamību, jums ir tiesības iesniegt pretenziju attiecīgajā būvvaldē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas