E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30418
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja ir aizdomas, ka pakalpojuma sniedzējam nav atbilstošas kvalifikācijas

J
jautā:
10. septembrī, 2023
Sabrīna

Nezinu, kā rīkoties šādā situācijā: feisbukā paziņa reklamē sevi un konsultē cilvēkus ar autismu, lai gan viņai nav atbilstošas izglītības. Tāpat viņa konsultē par psilocibīna lietošanu (halucinogēnu sēņu ekstrakti), kaut arī viņai nav medicīniskās izglītības. Vai ir kaut kādas institūcijas, kuras varēti liegt ar to nodarboties? Cik es sapratu, paziņa sniedz klātienes konsultācijas.

A
atbild:
13. septembrī, 2023

Lai Latvijā laistu tirgū uztura bagātinātājus, tie ir jāreģistrē Pārtikas un veterinārā dienesta Uztura bagātinātāju reģistrā. Jūs varat pārbaudīt dienestā, vai attiecīgi piedāvātie līdzekļi, kurus tirgo jūsu paziņa, ir reģistrēti.

Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru saraksti ir noteikti likuma “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” 2. pielikumā. Psilocibīns ir psihotropu sēņu sastāvdaļa.

Par prekursoru neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu nelielā apmērā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai – no simt līdz piecsimt sešdesmit naudas soda vienībām. Administratīvā pārkāpuma procesu par šā pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts policija (atbilstoši Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 5., 7., 46., 53. pantā noteiktajam).

Tātad jums ir tiesības ziņot par savām aizdomām Valsts policijai tuvākajā iecirknī.

Tāpat jums ir tiesības vērsties ar iesniegumu PTAC (Patērētāju tiesību aizsardzības centrā) ar lūgumu pārbaudīt attiecīgās personas piedāvātos pakalpojums un preces.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas