E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30402
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai ārvalstīs reģistrētu transportlīdzekļu vadītāji un īpašnieki ir sodāmi par pārkāpumiem ceļu satiksmē

J
jautā:
08. septembrī, 2023
Nikolajs

Labdien! Mūsu daudzdzīvokļu mājas teritorijā ir atļauts novietot automašīnu tikai ar autostāvvietas atļauju. Pēdējā laikā regulāri ir novietota automašīna ar ārzemju reģistrācijas numuru (Eiropas Savienības) un bez autostāvvietas atļaujas. Vairākkārt ir izsaukta pašvaldības policija, kas izrakstīja soda kvītis, bet automašīnu turpina novietot autostāvvietā. Vai pašvaldības policija ir tiesīga piemērot sodu par bez autostāvvietas atļaujas novietotu automašīnu, ja mašīnai ir ārzemju reģistrācijas numurs (Eiropas Savienības)? Vai pašvaldības policijai Latvijā ir tiesības piespriest sodu automašīnas īpašniekam, ja viņam ir ārzemju pilsonība un automašīna ir reģistrēta ārzemēs (Eiropas Savienībā)? Paldies!

A
atbild:
19. septembrī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Kaut arī konkrētais transportlīdzeklis ir reģistrēts citā Eiropas Savienības dalībvalstī, par pārkāpumiem Latvijas teritorijā attiecīgā transportlīdzekļa vadītājs vai īpašnieks nenoliedzami ir saucams pie administratīvās atbildības un likumā noteiktajos gadījumos ir piemērojams sods.

Latvijā noteikta naudas soda izpildi Eiropas Savienības dalībvalstī noteic Administratīvās atbildības likuma 38. nodaļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas