E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30140
Lasīšanai: 2 minūtes

Kam jāpievērš uzmanība, slēdzot līgumu ar īstermiņa īres īpašumu pārvaldītāju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. augustā, 2023
Ilze

Labdien! Mani interesē īstermiņa īres tirgus. Es plānoju iegādāties nekustamo īpašumu Rīgā un nodot to īstermiņa īres īpašumu pārvaldītājam. Kādiem līguma noteikumiem noteikti jāpievērš uzmanība, noslēdzot līgumu ar īstermiņa īres īpašumu pārvaldītāju? Vai ir pieejami standarta līguma paraugi šādām situācijām? Es esmu jau mazliet apzinājusi īstermiņa īres īpašumu pārvaldītāju tirgu, bet vēl arvien nav skaidrības par konkrētiem nosacījumiem un atšķirībām pakalpojumu klāstā. Jau iepriekš paldies!

A
atbild:
13. septembrī, 2023

Slēdzot jebkuru līgumu, pirmām kārtām ir spēkā Civillikuma Saistību tiesību daļā ietvertie noteikumi. Civiltiesībās ir spēkā privātautonomijas princips (jeb līgumu brīvības princips), proti, puses pašas vienojas par līguma saturu. Puses drīkst vienoties par visu, kas ar likumu nav īpaši aizliegts.

Jūs varat izmantot standarta līguma formu, pievienojot klāt sev būtiskus papildu punktus (nosacījumus).

Piemēram, līgumā ir jānostiprina tā izbeigšanas nosacījumi, rēķinu samaksas termiņi, soda procenti, strīdu risināšanas kārtība un citi nosacījumi, kas ir saistoši konkrētajā nozarē un arī jūsu konkrētajā gadījumā. Tāpat svarīgi ir tas, ka līgums pusēm ir saistošs un reāli izpildāms. Strīdu gadījumā, ja lieta nonāk tiesā, tiesa vispirms ņems vērā noslēgtā līguma saturu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas