E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29855
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Īres līguma reģistrācija zemesgrāmatā

J
jautā:
07. jūlijā, 2023
Kārlis

Jautājums par īres līgumu, kas reģistrēts zemesgrāmatā. Līgums tika reģistrēts zemesgrāmatā 2001. gadā ar termiņu 2020. gada 31. decembris. Līgumā ir atrunāts, ka īrniekam, iemaksājot konkrētu naudas summu, līgums tiek pagarināts vēl uz 8 gadiem. Summa tika iemaksāta, un ar izīrētāju līgums ir ticis pagarināts līdz 2028. gadam. Izmaiņas Īres likumā noteic, ka pēc mājas īpašnieka maiņas līgums ir saistošs jaunajam īpašniekam tikai tad, ja tas ir ierakstīts zemesgrāmatā. Vai, šādi pagarinot īres līgumu, tas joprojām skaitās ierakstīts zemesgrāmatā?

A
atbild:
12. jūlijā, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Svarīgi, vai īres līguma pagarinājums līdz 2028. gadam tika ierakstīts zemesgrāmatā. Ja līguma pagarinājums ir ierakstīts zemesgrāmatā, tad pēc mājas īpašnieka maiņas jaunajam īpašniekam šis līgums ir saistošs.

Dzīvojamo telpu īres likuma 28. pants nosaka: ja dzīvojamās telpas īres līguma darbības laikā izīrēto dzīvojamo telpu atsavina, tās ieguvējam ar iepriekšējo izīrētāju noslēgtais dzīvojamās telpas īres līgums ir saistošs tikai tad, ja īres līgums ir ierakstīts zemesgrāmatā. Ja dzīvojamās telpas īres līgums nav ierakstīts zemesgrāmatā, tas izbeidzas līdz ar ieguvēja īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 110 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas