E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29787
Lasīšanai: 2 minūtes

Pušu vienošanās vai tiesvedība

J
jautā:
27. jūnijā, 2023
Iveta

Labdien! Kur vērsties, ja mani ir apkrāpusi celtniecības firma? Ar celtniecības firmu noslēdzām līgumu par demontāžas darbiem. Tā kā paši atrodamies ārzemēs, mutiski vienojāmies par tālākajiem remontdarbiem. Firmas īpašnieks, izmantojot mūsu prombūtni, norādījis neadekvātu nostrādāto stundu skaitu. Savu kļūdu neatzīst. Kur man vērsties, lai saņemtu palīdzību? Summa ir diezgan liela – vairāk nekā 10 000 eiro. Paldies, lai jauka diena!

A
atbild:
24. jūlijā, 2023

Civiltiesiskos strīdus puses var risināt tiesā, ja neizdodas atrisināt strīdu, savstarpēji vienojoties. Jums ir jāsniedz prasības pieteikums pilsētas (rajona) tiesā (pēc saistību izpildes vietas vai jūsu deklarētās dzīves vietas Latvijā).

Sava prasība tiesā ir jāpamato ar līgumu, saraksti, foto, liecinieku liecībām un citiem pierādījumiem. Pirms sniegt prasības pieteikumu tiesā, jums par to vēlreiz būtu jāinformē otra puse – ar mērķi panākt vienošanos bez tiesas iesaistes. Kā zināms, tiesvedības procesam ir nepieciešami papildu izdevumi.

Par tiesvedības norisi un kā sagatavot prasības pieteikumu tiesai, lasiet LV portāla publikācijā “Kā iesniegt prasības pieteikumu tiesā”.

Prasības pieteikumu tiesā ir iespējams iesniegt e-vidē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 275 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas