E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29492
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai ceļa zīmes aizliegums ir spēkā pārceltajā darba dienā

J
jautā:
21. maijā, 2023
Staņislavs

Vai es drīkstu novietot automašīnu 326. ceļa zīmes un 826. papildzīmes darbības zonā (apstāties aizliegts sestdienās, svētdienās un svētku dienās) pārceltajā darba dienā, kas šogad tika noteikta sestdien, 20. maijā? Respektīvi, ja sestdien ir darba diena, vai papildzīme 826. ir spēkā?

A
atbild:
06. jūnijā, 2023

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 287. punktu 825. un 826. papildzīme norāda dienas, kurās zīme ir spēkā.

Ja attiecīgajā ceļa posmā ir uzstādīta ceļa zīme Nr. 326 (apstāties aizliegts) kopā ar 826. papildzīmi (sestdienās, svētdienās un svētku dienās), tad šīs zīmes darbības zonā nav atļauts novietot transportlīdzedkļus sestdienās, svētdienās un svētku dienās. Savukārt, ja kāda no darba dienām ar valstiski noteiktu tiesību aktu tiek pārcelta uz sestdienu, tad sestdiena ir uzskatāma par darba dienu un konkrēto zīmju darbība (325. un 826.) nav saistoša šajā dienā. Analoģiski, kad šā gada 29. maijs tika noteikts par svētku dienu, attiecīgajā dienā (neskatoties uz to, ka 29. maijs bija pirmdiena) minēto zīmju darbības zonā automašīnu novietot nebija atļauts.

Jāsaprot, ka darba dienu pārcelšana ir realizējama ar visām tiesībām un pienākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas