E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29410
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Automašīnas stāvēšanas atļauja

J
jautā:
12. maijā, 2023
Anda

Labdien! Pēc dzīvokļu īpašnieku kolektīvā iesnieguma mājas pārvaldnieks veica aptauju par automašīnu stāvēšanas atļaujas izsniegšanas kārtības maiņu: viena automašīnas stāvēšanas atļauja vienam dzīvoklim, uzrādot personas transportlīdzekļa datus (iepriekš atļauja ar dzīvokļa numuru). Paziņojumā par jaunās caurlaides saņemšanas laiku un vietu minēts, ka “caurlaidi varēs saņemt tikai mājas dzīvokļa īpašnieks, personīgi uzrādot personas apliecinošu dokumentu un personīgā autotransporta tehnisko pasi. Caurlaidē tiks ierakstīts a/m numurs”. Vai persona, kas izsniegs caurlaidi, ir tiesīga man to nepiešķirt, ja auto nepieder man personīgi? To man (ģimenes loceklim, vīram, kas darbu veic 100% no mājām) ir izsniegusi darbavieta.

A
atbild:
24. maijā, 2023
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

No jūsu aprakstītās situācijas izriet, ka ikvienam dzīvoklim pienākas viena autostāvvieta, par ko dzīvokļu īpašnieki ir nobalsojuši. Līdz ar to jāsecina, ka šāds nosacījums ir attiecināms uz situāciju, kad vienam dzīvoklim pienākas viena autostāvvieta konkrētai automašīnai, neskatoties uz to, vai, piemēram, ģimenē (un dzīvoklī) dzīvo vairākas personas un šo personu rīcībā ir vairākas automašīnas.

Atbilstoši minētajam jums ir tiesības saņemt vienu caurlaidi vienai automašīnai (neatkarīgi no tā, vai esat auto īpašniece vai turētāja).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas