E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29319
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Renovācijas darbi daudzdzīvokļu mājā

J
jautā:
04. maijā, 2023
Z

Labrīt! Daudzdzīvokļu mājā notiek renovācijas darbi. No mājas celšanas laikiem tualetē un vannas istabā ir bijuši radiatori. Veicot dzīvoklī kosmētisko remontu, radiatori tika nomainīti uz jaunākiem. Tagad nama pārvaldnieks spiež noņemt radiatorus tualetē un vannas istabā vai draud, ka būs jāmaksā 600 eiro. Tad liek par saviem līdzekļiem, kas neietilpst renovācijas izmaksās, likt elektrisko radiatoru. Vai arī paliec bez jebkāda siltuma tualetē un vannas istabā. No pieejamās informācijas neredzu šādai rīcībai juridisku pamatojumu, vien kādu man nesaprotamu motīvu. Vai nama pārvaldnieks drīkst šādi rīkoties – piespiest dzīvokļa īpašnieku noņemt radiatorus tualetē un vannas istabā? Vai dzīvokļa īpašniekam ir tiesības atstāt radiatorus tualetē un vannas istabā, kas tur ir paredzēti jau no mājas celšanas laika? Paldies!

A
atbild:
08. maijā, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Lai atbildētu uz jūsu jautājumu, būtu jāredz renovācijas tehniskā dokumentācija. Pieļauju, ka dzīvokļu īpašnieki ar balsu vairākumu atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma normām ir nobalsojuši par konkrēti veicamajiem renovācijas darbiem.

Lai precīzāk atbildētu uz jūsu jautājumu, ieteiktu ar visiem dokumentiem vērsties pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas