E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29003
Lasīšanai: 2 minūtes

Bērnu uzraudzība atrakcijās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. martā, 2023
Zane

Plānoju iegādāties piepūšamo atrakciju (-as), ko izīrētu publiskajos pasākumos (piemēram, pilsētas svētkos) un pieskatītu tajā bērnus. Vai ir normatīvi vai sertifikāti, kas man, pieskatītājam, būtu jāievēro, lai viss atbilstu likumam? Cik saprotu, bērnu uzraudzības sertifikāts ir paredzēts vairāk auklītēm.

A
atbild:
04. aprīlī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai uzraudzītu vai pieskatītu bērnus, tajā skaitā sniedzot viņiem izklaides un atrakcijas, kurās bērni uzturas bez vecāku klātbūtnes un viņus uzrauga jūsu nodrošināts bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs, jums jāreģistrējas kā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā. Ja bērni tiks uzraudzīti neilgu laiku (līdz 4 stundām), tā būs īslaicīga pakalpojuma sniegšana.

Reģistrācija notiek atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.404 “Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība”. Reģistrācijai Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā juridiskajai vai fiziskajai personai jāiesniedz Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) iesniegums ar informāciju par fiziskajām personām, kuras uzraudzīs bērnus, pievienojot apliecinājumu par šo fizisko personu prasmēm sniegt pirmo palīdzību.

Plašāka informāciju par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrāciju ir pieejama IKVD tīmekļvietnē https://www.ikvd.gov.lv/lv/auklu-un-bernu-pieskatisanas-centru-registracija vai pakalpojuma aprakstā (https://www.ikvd.gov.lv/lv/pakalpojumi/bernu-uzraudzibas-pakalpojuma-sniedzeja-aukles-registracija).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas