E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28757
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba vieta tiek noteikta darba līgumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2023
Rute

Nākamajā gadā atgriežos darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma. Mūsu uzņēmumam ir vairākas filiāles. Vai darba devējam ir tiesības noteikt man darba vietu citā filiālē, uz ko fiziski nav iespējams tikt?

A
atbild:
06. martā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 40.panta otrajā daļā, kas regulē darba līgumā ietveramo informāciju par darba vietu, noteikts, ka darba līgumā ir norādāma darbinieka darba vieta, ja darba pienākumu veikšana paredzēta kādā noteiktā darba vietā, kā arī līgumā var norādīt, ka darbinieku var nodarbināt dažādās vietās, vai to, ka darbinieks var brīvi noteikt savu darba vietu.

Tādējādi jums būtu primāri jāvērtē jūsu darba līgumā ietvertā informācija par darba vietu.

Ja darba līgumā ir norādīta konkrēta darba vieta, tad nodarbināšana citā darba vietā ir saistīta ar grozījumu veikšanu darba līgumā.  Darba likuma 97.pantā vispārēji ir noteikts, ka puses par grozījumu veikšanu savstarpēji vienojas.

Ja darba līgumā nav norādīta konkrēta darba vieta vai, ka darbinieku var nodarbināt dažādās vietās, darba devējam ir tiesības noteikt darba vietu.

Tomēr vienmēr pastāv iespēja ar darba devēju aprunāties un vērst uzmanību uz pastāvošajiem šķēršļiem un apstākļiem,  ja tiktu mainīta jūsu darba vieta.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas