E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28735
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādam jābūt žogam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. februārī, 2023
Margarita

Labdien! Ir iegādāts dzīvoklis, kas izvietots kā atsevišķi stāvoša vienstāva ēka kopš 1934. gada, kuras sienas ir tiešā tuvumā kaimiņu īpašumam (mazāk par 1 metru). Divistabu logi vērsti uz kaimiņa teritoriju, kuru viņš ir aizklājis ar ciešu koka žogu, kas ir augstāks par ēkas logiem (pilnībā necaurskatāms un apaudzis ar vīteņaugiem), tādējādi gan aizsedzot gaismas iekļūšanu dzīvoklī, gan nosprostojot vietu evakuācijai. Citu logu šajās telpās nav. Sakiet, lūdzu, vai šis gadījums uzskatāms par pārkāpumu? Kādi normatīvi ir pārkāpti? Kāds saskaņā ar likumu ir pamatojums vērsties pret kaimiņu, lai viņš noņem žogu vai to nomaina pret caurskatāmu žogu?

A
atbild:
22. februārī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” žogs ir 1. grupas inženierbūve. Kārtību, kādā tiek saskaņota žoga būvniecība, nosaka MK noteikumi Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi”.

Ar savu jautājumu jums būtu jāvēršas vietējā pašvaldībā, jo, ierīkojot žogu, ir jāievēro teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kuros noteikti ierobežojumi žogu novietojumā, materiālu izvēlē, augstumā, caurredzamībā u. c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas