E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28705
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Atbildība par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. februārī, 2023
hardijs

Kāds sods mani sagaida pēc Krimināllikuma 221.6 panta? Kur es varētu iegūt vairāk informācijas par šo pantu?

A
atbild:
21. februārī, 2023

Krimināllikuma 221.6 pantā ir paredzēta kriminālatbildība par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Krimināllikuma 221.6 pantā paredzēts sods brīvības atņemšanas veidā uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Lai konkrēti atbildētu uz jautājumu par to, kāds soda veids būtu piemērojams par minēto noziedzīgo nodarījumu, izskaidroju, ka katra situācija ir atšķirīga un ir nepieciešams iepazīties ar konkrētās lietas materiāliem.

Tiesa, nosakot soda veidu, ņem vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un radīto kaitējumu, kā arī vainīgā personību (Krimināllikuma 46. panta otrā daļa), turpretī, nosakot soda mēru (apmēru), ņem vērā atbildību mīkstinošos un pastiprinošos apstākļus (Krimināllikuma 46. panta trešā daļa).

Informāciju par to, kas ir uzskatāmi par atbildību mīkstinošiem un pastiprinošiem apstākļiem, varat meklēt Krimināllikuma 47. un 48. pantā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas