E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28330
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

OCTA samazinājums par bērnu ar invaliditāti piemērojams vienam no vecākiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2023
kristina

Labdien! Vēlos iegādāties OCTA polisi. Mūsu ģimenē ir bērns invalīds. Pamatojoties uz Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 14. panta 2. daļas 3. punktu man paredzēta atlaide. Vai minēto atlaidi var izmantot abi vecāki, ja katram īpašumā ir savs transportlīdzeklis, vai tikai viens no viņiem? Paldies!

A
atbild:
24. janvārī, 2023
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 14. panta otrās daļas 3. punktam apdrošinātāja noteiktās apdrošināšanas prēmijas maksājums par 40 procentiem tiek samazināts transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri ir vecāki, aizbildņi vai audžuģimene, kura nodrošina nepilngadīga bērna ar invaliditāti aprūpi.

Savukārt minētā panta 2.1 daļa cita starpā konkretizē, ka minētajiem tiesību subjektiem apdrošināšanas prēmijas maksājuma samazinājums piemērojams vienas personas (fiziskās personas) īpašumā (transportlīdzekļa līzinga gadījumā – transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītā turētāja (fiziskās personas)) turējumā esošam vienam transportlīdzeklim.

Ievērojot minēto, likums noteic, ka apdrošināšanas prēmijas maksājuma samazinājums par 40 procentiem ir attiecināms tikai uz vienu no bērna vecākiem un vienu no tā īpašumā (vai līzinga gadījumā – turējumā) esošajiem transportlīdzekļiem. To nemaina apstāklis, ka katram no bērna vecākiem ir savā īpašumā vai turējumā esošs transportlīdzeklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas