E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28106
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

ID kartes atjaunošana gadījumā, ja tā tika nozagta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. decembrī, 2022
Leo

Sveiki! Pirms dažiem gadiem pazuda maks ar eID karti, tika uzrakstīts iesniegums policijā, taču jauna eID karte netika uztaisīta. Nesen noskaidroju, ka drīz eID karte būs obligāta. Vai manā gadījumā būs viegli izgatavot jaunu eID karti? Ja es nepaspēšu šogad iegūt eID karti, vai saņemšu sodu?

A
atbild:
27. decembrī, 2022

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde skaidro: “Ja personas rīcībā nav otra derīga personu apliecinoša dokumenta, tad 30 dienu laikā no fakta konstatācijas jāiesniedz dokumenti jauna personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai (pēc izvēles – pases vai personas apliecības). Savukārt, ja Jūs esat pazaudējis vai Jums ir nozagta personas apliecība (eID karte) un tajā ir iekļauti sertifikāti, Jums nekavējoties jāsazinās ar uzticama sertifikācijas pakalpojumu sniedzēja VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) palīdzības dienestu, zvanot uz tālruņa numuru: 67108787, un jālūdz sertifikātu darbības apturēšana.”

Tāpat Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka atbilstoši Personu apliecinošu dokumentu likuma 9. pantā noteiktajam no 2023. gada 1. maija personas apliecība (eID karte) būs obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu.

Par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz septiņām naudas soda vienībām (atbilstoši Personu apliecinošu dokumentu likuma 17. panta pirmajā punktā noteiktajam).

Viena naudas soda vienība ir pieci eiro, noteikts Administratīvās atbildības likuma 16. panta otrajā punktā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas