E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27849
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldība var sniegt palīdzību tai piederošas dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2022
Tailers

Man kā bez vecāku apgādības palikušam bērnam 2019. gadā ar lēmumu tika piešķirts pašvaldības dzīvoklis Baldonē. Ja no tā atsakos, tad citu man nepiešķirs. Visu mūžu esmu dzīvojis Rīgā. Baldonē nevaru dzīvot, jo tālu jābrauc un nav ērti apvienot ar darbu. Zinu, ka ir pašvaldības dzīvokļa maiņas sludinājumi, esmu tur jau trīs gadus. Esmu darbspējīgs, nav invaliditātes. Vai ir kādas citas iespējas, lai samainītu esošo dzīvokli pret tādu, kas atrodas Rīgā? Dzīvokļu departamentā redzams, ka Rīgā ir pieejami dzīvokļi. Vai ir jēga konsultēties ar sociālo dienestu vai Dzīvokļu departamentu?

A
atbild:
21. novembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldības pienākums ir palīdzēt ar mājokli arī bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktajā kārtībā.

Savukārt likuma 24. pantā paredzēts:

(1) Pašvaldība var sniegt palīdzību pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu domes saistošajos noteikumos paredzētajā kārtībā.

(2) Palīdzību īrētās pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu pašvaldība sniedz tādā secībā, kādā reģistrēti iesniegumi par attiecīgā veida palīdzības saņemšanu.

Likumā pašvaldībai nav noteikts obligāts pienākums iesaistīties maiņas darījumos. Taču ir norādīts, ka šādi iesniegumi ir jāreģistrē. Tātad jums jāvēršas pašvaldībā, lai uzzinātu, kāda ir situācija ar jūsu iesniegumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 156 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas