E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27668
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

PVN piemērošana dažādās darījuma situācijās atšķiras

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. oktobrī, 2022
Ineta

Labdien! Veicu saimniecisko darbību kā pašnodarbināta persona. Reģistrējos kā PVN maksātājs Latvijā. Tagad man ir jāizraksta rēķins Zviedrijā reģistrētam uzņēmumam, kas nav PVN maksātājs ne Zviedrijā, ne Latvijā. Vai man šim klientam ir jāizraksta rēķins ar vai bez PVN?

A
atbild:
03. novembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu speciālisti norāda: “Tā kā PVN ir piemērojams konkrētam darījumam, proti, preču piegādei vai pakalpojumu sniegšanai, tad, lai sniegtu atbildi uz šo jautājumu, nepieciešams precizēt, vai jautājums ir uzdots par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu. Ja jautājums ir par pakalpojumu sniegšanu, nepieciešams precizēt, par kādu konkrēti pakalpojumu, savukārt preču piegādes gadījumā – precizēt, kādas preces tiek piegādātas un kāda ir to piegādes vieta (piemēram, Latvijā, no Latvijas uz Zviedriju vai citādi).”

Līdz ar to, lai konkrētajā situācijā noskaidrotu PVN piemērošanas kārtību un citus jautājumus saistībā ar šo nodokli, konkretizējot informāciju, jāvēršas VID. Nodokļu maksātājs saziņai var izmantot EDS norādīto iespēju “Sarakste ar VID”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas