E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27485
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Privātā teritorijā atstāts transportlīdzeklis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2022
Mārtiņš

Kāda ir juridiski korekta rīcība, ja slēgtā uzņēmuma teritorijā atrodas trešās personas kustamais īpašums? Piemēram, darbinieks ir izbeidzis darba tiesiskās attiecības, bet teritorijā joprojām stāv viņa personīgā automašīna. Personas kontakti un dzīvesvieta nav zināmi. Cik noprotams, pašvaldības policija var evakuēt tikai publiskajā telpā “aizmirstus” transportlīdzekļus.

A
atbild:
01. novembrī, 2022

Jautājumā minētā situācija ir risināma privāttiesiskā kārtā, vēršoties pie transportlīdzekļa īpašnieka ar prasību aizvākt jūsu īpašumā atstāto transportlīdzekli un atlīdzināt zaudējumus (ja tādi ir radušies). Ja transportlīdzeklis ir atstāts privātā (slēgtā) teritorijā, tad šādā situācijā nav piemērojama Ministru kabineta 2004. gada 7. septembra noteikumos Nr. 767 “Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa” noteiktā kārtība.  

Ja jums nav zināms transportlīdzekļa īpašnieks, ir jāvēršas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē ar lūgumu nodot (nosūtīt) transportlīdzekļa īpašniekam paziņojumu par jūsu prasījumu izpildi. Kārtība, kādā ir realizējama prasījumu nosūtīšana, aprakstīta PMLP tīmekļvietnē. Savukārt, lai noskaidrotu transportlīdzekļa īpašnieka vārdu un uzvārdu, jums ir jāvēršas CSDD ar motivētu informācijas pieprasījumu. Ja CSDD šādu informāciju neizsniedz, informācijas pieprasījumā PMLP norādāms tikai jums zināmais transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un darbinieka vārds un uzvārds (kurš transportlīdzekli atstāja jūsu teritorijā).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas