E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27447
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā ceļu satiksmes negadījumā (CSNg) cietušajam saņemt kompensāciju par bojāto mantu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2022
Mārtiņš

Sveiki! Esmu cietis CSNg, kurā tika pilnībā sabojātas manas drēbes un telefons. Protams, nav iegādes čeku. Vai ir iespējams iegūt kādu kompensāciju?

A
atbild:
29. septembrī, 2022

Par CSNg sabojāto mantu jums ir tiesības saņemt kompensāciju atbilstoši bojāto mantu sarakstam.

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma  15. pantā noteikto: “1) Iestājoties apdrošināšanas gadījumam, apdrošinātājs, kurš apdrošinājis zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesisko atbildību, vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (ja apdrošināšanas atlīdzība izmaksājama no Garantijas fonda) sedz zaudējumus, nepārsniedzot noteikto apdrošinātāja atbildības limitu. [..] 2) mantai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanai – līdz 1 050 000 eiro, neatkarīgi no trešo personu skaita.”

Tātad ir jākonstatē apdrošināšanas gadījuma iestāšanās. Tas nozīmē, ka jābūt ar apdrošināto risku cēloniski saistītam notikumam atbilstoši Apdrošināšanas līguma likuma 1. pantā noteiktajam. Ir jābūt pierādījumiem, ka manta tika bojāta CSNg.

“Lai pēc ceļu satiksmes negadījuma (CSNg) bez aizķeršanās saņemtu apdrošināšanas atlīdzību, būtiskākais ir fiksēt notikušā apstākļus, sastādot saskaņoto paziņojumu vai izsaucot Valsts policiju. Ja iespējams, jānofotografē CSNg vieta un iesaistītie transportlīdzekļi,” iesaka Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) Administratīvi saimnieciskās daļas vadītāja Agnese Mežinska. Vairāk par to lasiet šeit.

Jums ir tiesības uzdot papildu jautājumus, sazinoties ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas