E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27103
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Piedziņas vēršana uz laulāto kopmantu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2022
Marina

Labdien. Mēs ar vīru precējāmies 2020. gadā. Bet 2013. gadā viņš nebija līdz galam izpildījis finansiālas saistības ar uzņēmumu. Kopējais parāds ir 480 eiro. Manā īpašumā ir trīs transportlīdzekļi, un uz vienu auto ir uzlikts liegums. Uzzvanot tiesu izpildītājam, noskaidroju, ka liegums ir saistīts ar vīra parāda saistībām. Vai tas likumiski, jo 2013. gadā es vispār nebiju pat pazīstama ar savu vīru?

A
atbild:
25. augustā, 2022

Ja automašīna ir nopirkta laulības laikā un Uzņēmumu reģistrā nav reģistrēts laulības līgums par mantas šķirtību, tad tiesu izpildītājs var vērst piedziņu uz transporta līdzekli kā daļu laulāto kopmantā un uzlikt liegumu CSDD.

Civillikuma 89. pants nosaka: katrs laulātais patur mantu, kas piederējusi viņam pirms laulības, tāpat arī to mantu, ko viņš iegūst laulības laikā kā atsevišķu mantu.

Viss, ko laulības laikā laulātie iegūst kopīgi vai viens no viņiem, bet ar abu laulāto līdzekļiem vai ar otra laulātā darbības palīdzību, ir abu laulāto kopīga manta; šaubu gadījumā jāpieņem, ka šī manta pieder abiem līdzīgās daļās.

Civilprocesa likuma 633. panta pirmā daļa nosaka: (1) Personai, kas uzskata, ka tai ir kādas tiesības uz aprakstīto kustamo mantu vai nekustamo īpašumu, uz kuru tiek vērsta piedziņa, vai tā daļu, jāceļ prasība tiesā pēc vispārējās lietu piekritības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas