E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27040
Lasīšanai: 2 minūtes

Nodarbinātā individuālās mēnešalgas noteikšana publiskajā sektorā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. augustā, 2022
Inga

Labdien!
Vēlos noskaidrot, kā tiek noteiktas mēnešalgu kategorijas publiskajā sektorā. 2021. gadā iestājos darbā galvenā grāmatveža vietnieka amatā. Iepriekš 15 gadus strādāju privātajā sektorā ārpakalpojuma grāmatvedībā, kur pildīju pilna cikla grāmatveža pienākumus, par ko iesniedzu izziņu, kur bija minēti visi pienākumi. Man tika noteikta 1. kategorija. Vai tas ir pamatoti? Kur jāvēršas, lai risinātu šo jautājumu, jo iestāde atbild formāli.

A
atbild:
16. augustā, 2022
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Līdz 2022. gada 30. jūnijam bija spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 66, kas noteica, ka amatpersonai (darbiniekam), pamatojoties uz individuālā vērtējuma kritērijiem, piešķir vienu no trim kategorijām. Vērtēšanu veica iestādes vadītājs, ņemot vērā darbinieka amata aprakstā noteiktās prasības un konkrētā darbinieka profesionālo pieredzi, kas ir būtiska amata funkciju izpildei.

No 2022. gada 1. jūlija kategorijas vairs netiek piešķirtas, un iepriekš noteiktās kategorijas tiek saglabātas tikai līdz brīdim, kad ir pārskatīta amatu klasifikācija atbilstoši jaunajiem MK noteikumiem Nr. 262 “Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs, amatu klasifikācijas un amatu apraksta izstrādāšanas kārtība” un kad Valsts kanceleja ir saskaņojusi amatu klasificēšanas rezultātu apkopojumu.

Šobrīd saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 361 nodarbinātā individuālo mēnešalgu nosaka, ņemot vērā personas kvalifikāciju un kompetences, darba snieguma līmeni un regulāro darba apjomu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas