E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26979
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai šķiroties laulātais var pārņemt otra laulātā kredītu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2022
Rolands

Labdien! Gribu šķirties no sievas, taču ir radies jautājums. Esot laulībā, paņēmu dzīvokļa hipotēku uz sava vārda, pats maksāju visu ieguldījumu, sieva ilgu laiku bija bezdarbniece, nesen sāka strādāt. Gribu noskaidrot, vai man ir tiesības šķiršanas laikā atstāt viņai šo dzīvokli, un visus hipotēkas maksājumus pārreģistrēt uz viņas vārda, ja viņa tam piekrīt? Vai banka var apstiprināt šādu darījumu?

A
atbild:
31. augustā, 2022

Laulības šķiršanas ietvaros laulātie var vienoties par mantas sadali, tomēr, ja nekustamais īpašums ir ieķīlāts par labu bankai (visticamāk, tas paredz arī aizliegumu nekustamo īpašumu atsavināt bez bankas piekrišanas) un konkrētās kredītsaistības nav dzēstas, tad par īpašuma tiesību maiņas jautājumu, kā arī kredīta saistību pārņemšanas jautājumu (sievas stāšanos jūsu vietā kā aizņēmējam) jums ir jāvēršas bankā, kurā ir minētās kredītsaistības, jo tikai attiecīgā banka jums varēs atbildēt uz šo jautājumu.

Vēršu uzmanību, ka šādos gadījumos banka kā kreditors vērtēs, vai jūsu sievas maksātspēja ir tāda, lai varētu pārņemt jūsu kredītsaistības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas