E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26905
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Vai jādeklarē sava dzīvesvieta, ja izsniegta uzturēšanās atļauja

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūlijā, 2022
Ludmila Agapova

Labdien! Manas māsas meita kopā ar vīru (ārzemnieku) plāno iebraukt Latvijā, jo vīram te ir darbs (kontrakts uz diviem gadiem). Līdz uzturēšanās atļaujas saņemšanai viņiem būs īslaicīga vīza C, pēc tam – vīza D un uzturēšanās atļauja. Viņi plāno noslēgt īres līgumu uz diviem gadiem. Vai viņiem ir iespēja deklarēt dzīvesvietu Rīgā, pamatojoties uz ilglaicīgo īres līgumu un vīzu C vai D? Un kas būtu nepieciešams, lai deklarētos?

A
atbild:
29. jūlijā, 2022

Dzīvesvietas deklarēšanas mērķis ir panākt, lai persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Kā norāda Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: “Ārzemnieka dzīvesvietas deklarēšana ir iespējama klātienē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Pakalpojums nodrošina iespēju ārzemniekam deklarēt vai norādīt savu, sava nepilngadīgā bērna, aizbildnībā vai aizgādnībā esošas personas, kura arī ir ārzemnieks, dzīvesvietu Latvijā vai ārvalstī. Deklarējot dzīvesvietu Latvijā vai norādot adresi ārvalstī, ārzemniekam ir iespēja norādīt arī vienu papildu dzīvesvietas adresi Latvijā vai ārvalstī.

Ārzemnieks dzīvesvietu klātienē var deklarēt arī pašvaldības dzīvesvietas reģistrācijas iestādē, kuras administratīvajā teritorijā atrodas deklarējamā dzīvesvietas adrese. Elektroniski dzīvesvietu var deklarēt, izmantojot e-pakalpojumu “Dzīvesvietas deklarēšana vai norādīšana”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas