E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26506
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā tikt pie elektrības pieslēguma

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2022
Roberts

Labdien! Iegādājāmies lauku īpašumu: 1/2 domājamo daļu no visa, zemes, ēkām, meža. Īpašumā ir elektrības pieslēgums, bet otri īpašnieki ir atteikušies mums dot elektrību arī tad, ja es pielieku savu skaitītāju un norēķinos ar viņiem pēc patērētā. Vai man ir tiesības pieprasīt elektrības nodrošināšanu, ja līgums ir noslēgts uz viņu vārda? Kāds būtu optimālais risinājums šajā situācijā? Ja vēlos uzlikt savu skaitītāju no “Sadales tīkla”, vai man ir jāsamaksā par tā uzstādīšanu? Bet viņi nedod piekrišanu, kā man labāk rīkoties?

A
atbild:
16. jūnijā, 2022

Konkrētajā situācijā ir iespējams saņemt elektroenerģijas piegādi vai nu no pašreizējā elektrības pieslēguma, vienojoties ar līgumslēdzēju (otru īpašnieku) un uzliekot kontrolskaitītāju, vai arī pieteikt jauna, atsevišķa elektrības pieslēguma izbūvi AS “Sadales tīkls” (to var ērti izdarīt klientu portālā e-st.lv).

Tomēr, tā kā konkrētais zemes īpašums ir kopīpašums, arī piesakot jauna pieslēguma izbūvi, būs nepieciešama pārējo zemes kopīpašnieku piekrišana, ja vien starp kopīpašniekiem nav noslēgts līgums par kopīpašuma dalītās lietošanas kārtību. Tādēļ šai gadījumā būtu svarīgi saprast iemeslus, kādēļ otrs īpašnieks nesniedz piekrišanu, atrodot veidu, kā vienoties par elektroenerģijas pakalpojuma nodrošināšanu.

Plašākus komentārus par elektroenerģijas pieslēguma ierīkošanu un citiem pakalpojumiem no “Sadales tīkla” ekspertiem iespējams saņemt, piesakot e-konsultāciju uzņēmuma mājaslapā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas