E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33044
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Elektrolīnija tiek saglabāta, ja ir kaut viens elektroenerģijas patērētājs

J
jautā:
20. jūnijā, 2024
Auseklis

Labdien! Mājai pirms 25 gadiem bijusi elektrība. Elektrības līnijai, kas gāja caur mežu, vējā uzgāzās koks, un tā netika atjaunota. Tagad līnija iet pa ceļu (250 metru attālumā no mājas). Veicot pieprasījumu, AS Sadales tīkls atbildēja, ka elektrības līnija nākamgad tikšot demontēta un, lai saglabātu esošo līniju, nepieciešams maksāt 31 000 eiro (ieskaitot PVN). Vai ir likumīgi iznīcināt elektrības līnijas, pie kurām var pieslēgties potenciālie klienti? Neesam vienīgā māja pie attiecīgās līnijas. 

A
atbild:
28. jūnijā, 2024

AS “Sadales tīkls” regulāri veic tās īpašumā esošās elektroapgādes infrastruktūras uzturēšanas, remonta un modernizācijas darbus, tai skaitā konkrētu elektrolīniju vai to posmu demontāžu, ja tiek konstatēts, ka attiecīgajai elektrolīnijai (vai tās posmam) vairs nav aktīvu elektroenerģijas patērētāju un tās uzturēšana vairs nav ekonomiski pamatota. 

Ja elektrolīnijai ir vismaz viens aktīvs elektroenerģijas patērētājs (ko apliecina noslēgts elektroenerģijas piegādes līgums), tā tiek saglabāta un uzturēta atbilstošā tehniskajā stāvoklī. 

Lai varētu sniegt detalizētāku atbildi par konkrēto situāciju, AS “Sadales tīkls” nepieciešams zināt adresi. Aicinām klientu sazināties ar uzņēmumu, piemēram, piesakot e-konsultāciju šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 198 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas