E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33808
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai elektrības kabeli var ierakt zemē

J
jautā:
04. septembrī, 2024
Mārcis

Ja man sētā ir elektrības stabi, kas ir elektrolīnijas pēdējais posms, vai pastāv iespēja no stabiem atbrīvoties, elektrības līniju ierokot zemē? 

A
atbild:
13. septembrī, 2024

AS “Sadales tīkls” regulāri modernizē elektrotīklu. Noteiktos gadījumos tas paredz arī gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par pazemes kabeļiem. Šādās situācijās elektroapgādes balsti tiek demontēti. To, vai konkrētā adresē tuvākajā laikā ir ieplānota elektrolīniju rekonstrukcija, var noskaidrot plānoto elektrotīkla rekonstrukcijas darbu digitālajā kartē, kas pieejama uzņēmuma tīmekļvietnē šeit. 

Ja iedzīvotājs personīgu apsvērumu dēļ vēlas pieteikt energoapgādes objekta pārvietošanu vai pārbūvi, tad viņš ar šādu pieteikumu var vērsties “Sadales tīklā”, aizpildot attiecīgu iesniegumu klientu portālā e-st.lv. Saskaņā ar Enerģētikas likumu energoapgādes komersantu objektu pārvietošanu pēc pamatotas nekustamā īpašuma īpašnieka prasības veic par nekustamā īpašuma īpašnieka līdzekļiem. Tas nozīmē, ka energoapgādes objektus var pārvietot tikai tad, ja ir atrasts to pārvietošanas tehniskais risinājums un pārvietošanas ierosinātājs (zemes īpašnieks) sedz darbu izmaksas, kurās tiek iekļauta arī maksa par jauna elektroapgādes objekta projektēšanu un izbūvi. 

Saņemot pieteikumu, elektroenerģijas sadales sistēmas operators izvērtēs situāciju un klientam izsniegs atbilstošas tehniskās prasības, kā arī informēs viņu par provizoriskajām darbu izmaksām. Darbu procesā klientam būs jāievēro sagatavotās tehniskās prasības. 

Plašāka informācija pieejama šeit. Lai saņemtu atbildes uz papildu jautājumiem, aicinām sazināties ar “Sadales tīklu”, piemēram, piesakot e-konsultāciju operatora tīmekļvietnē šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas